pexels-photo-90597.jpeg

"Az Inkák Aranya kiállítás tárgyai, egy olyan letűnt civilizációt tárnak elénk, amely napjaink emberének is megmutatja, hogy mennyire lenyűgöző kultúrát teremtettek akkor."

Christoph Rahofer, EMS Entertainment elnöke és vezérigazgatója

58602891_387942778469524_810239418400820

Induljon el az amerikai kontinens benépesítésének történelmét bemutató felfedezőúton, amelynek a végén az Inkák misztikus kincse várja Önöket.

ÉLJE ÁT AZ AMERIKAI KONTINENS LEGFEJLETTEBB CIVILIZÁCIÓJÁNAK FELEMELKEDÉSÉT ÉS BUKÁSÁT

 

A felbecsülhetetlen értékű kiállítás a Dél-Amerikát egykoron uraló nép eredeti kincseit mutatja be, amelyen keresztül betekintést nyerhetünk egy letűnt civilizáció zárt világába. A kiállítás Peru megalakulásának 200. évfordulója alkalmából a Perui Kormány támogatásával jött létre. Az aranykincsnek ezen része - Európában történő bemutatás céljából- először hagyta el az amerikai kontinens határait.

  • Felbecsülhetetlen értékű aranykincs

  • 2200 négyzetméternyi kiállítási terület

  • Több száz eredeti kiállítási darab

  • Az aranykincs 1000 éves történelme

A kiállítás szemléletesen dolgozza fel az amerikai kontinens betelepítését. A véres rituálék misztikuma, valamint az aranynak, mint isteni esszenciának a kultusza szó szerint lenyűgöző birodalmat teremt az inkák civilizációjából, mely mind a mai napig ugyanúgy csodálatot és tiszteletet parancsol, mint ahogyan régen is ámulatba ejtette a spanyol hódítókat. A halálban, hódításban, vágyban és rejtélyben rejlik a világ legértékesebb aranygyűjteményének titka, amelyeket egyes kultúrák még ma is elátkozott kincsként emlegetnek.

Sötét és misztikus környezetben, Peru különleges hegyvidéki zenéjével bemutatva, a szokatlan kiállítás az UNESCO Világörökségének gyűjteményét mutatja be. A magával ragadó és egyedülállóan ritka kulturális tárgyak, az egzotikus univerzumok látszólag eltérő világát tárják fel.
A mitológiai jelenetekkel díszített ékszerek és dekoratív tárgyak mellett mindennapi használatú eszközök és hangszerek is ki vannak állítva.

Untatnak a hosszú szövegek egy kiállításon? Mert megérkezett az új szolgáltatásunk, ingyenesen lesz elérhető az audioguide!

Így meghallgathatja az egész kiállítás anyagát! Tárja fel a legnagyobb Inka rejtélyeket!

Azonban nem csak az óriási mennyiségű aranynak köszönhetően speciális ez a kiállítás. Az Inkák aranykincse, több ezer éves eredeti kiállítási tárgyakat, valós építmények és rituális helyszínek modelljeit, a rengeteg legújabb kori tudományos ismeretet, valamint a kiállítás látványosan kialakított grafikus paneleit mozi és TV képernyők egészítik ki. Nincs hiány interaktivitásban sem, hiszen látogatóink a 3D-s valóságban szó szerint szentélyekbe léphetnek be, és válhatnak indián harcosokká.